Hilversum staat op plek 6 van duurste grafkosten in Nederland, zo blijkt uit onderzoek door uitvaartonderneming Monuta.

Voor een plek op de begraafplaats moet in Hilversum gemiddeld 6550 euro worden betaald, terwijl dat landelijk gemiddeld 3036 euro is.

Het duurst is men in Groningen uit voor een graf, namelijk gemiddeld 8422 euro. Het goedkoopst is een graf in de gemeente Losser, waar een bedrag van 765 euro wordt gevraagd per graf.

Crematies

Voor crematies met het gebruik met aula (60 minuten) wordt in totaal 1115 euro gevraagd in Hilversum. Voor een technische crematie, dus zonder gebruik van de aula en zonder de aanwezigheid van nabestaanden, moet 475 euro worden betaald.

Landelijk wordt er voor een technische crematie gemiddeld 694 euro betaald, waarbij Hilversum dus relatief goedkoper is. Voor een crematie met gebruik van de aula, wordt landelijk een tarief van 1391 euro gehanteerd waarbij Hilversum ook weer een goedkoper tarief biedt.


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Hilversum via Facebook!
Wil je rechtstreeks het laatste nieuws, activiteiten en P2000-meldingen door hulpdiensten uit Hilversum ontvangen? Klik hier om ons te volgen op Facebook! Ook kun je ons volgen via Twitter en Instagram.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: file_get_contents(http://www.geoplugin.net/php.gp?ip=): Failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 429 Too Many Requests in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 445

Warning: Trying to access array offset on false in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 450