In de de gemeente Hilversum zijn vorige week tijdens de landelijke inleveractie van steekwapens tien steekwapens ingeleverd. Vooral jongeren en jongvolwassenen werden aangemoedigd hun steekwapen in te leveren.

De inleveractie is een onderdeel van de Week van de Veiligheid, die vorige week plaatsvond. Hilversum nam samen met andere gemeenten uit de regio Gooi- en Vechtstreek hieraan deel.

'Stukje veiliger'

Burgemeester Pieter Broertjes laat weten dat het goed is dat er gehoor is gegeven aan de oproep om steekwapens in te leveren.

Met deze ingeleverde wapens en opbrengt is Hilversum weer een stukje veiliger. We zien dat wapengebruik toeneemt de laatste jaren en dat baart ons zorgen. De Week van de Veiligheid is een uitstekend initiatief om onder andere dit thema onder de aandacht te brengen", aldus burgemeester Pieter Broertjes.

Straffeloos inleveren

Tijdens de inleverweek konden steekwapens straffeloos ingeleverd worden op drie punten binnen de regio Gooi- en Vechtstreek. In Hilversum kon dat worden gedaan bij het politiebureau aan de Bonairelaan 4-6.

Het inleveren van de wapens gebeurde anoniem in een inleverton die op het politiebureau stond. Men kon dus niet bestraft worden voor het wapenbezit. De inleveractie is landelijk gefaciliteerd door het ministerie van Justitie en Veiligheid in samenwerking met de politie en het Openbaar Ministerie.


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Hilversum via Facebook!
Wil je rechtstreeks het laatste nieuws, activiteiten en P2000-meldingen door hulpdiensten uit Hilversum ontvangen? Klik hier om ons te volgen op Facebook! Ook kun je ons volgen via Twitter en Instagram.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit 112

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.