In de hofjes en lanen van Kerkelanden worden komende maanden in totaal 36 verkeersdrempels en negen plateaus aangelegd. Ook worden er op de Kerkelandenlaan tien busdrempels aangelegd. Dat meldt de gemeente donderdag.

"Deze drempels en plateaus moeten ervoor gaan zorgen dat het verkeer zich gaat houden aan de maximale snelheid van 30 kilometer per uur. De busdrempels moeten ervoor zorgen dat het verkeer op de Kerkelandenlaan zich aan de toegestane snelheid van 50 kilometer per uur houdt", aldus de gemeente.

De drempels en plateaus worden betaald door de gemeente met subsidies van het Rijk en provincie Noord-Holland.

Aangekaart door buurtbewoners

Wethouder Annette Wolthers (Verkeer) zegt blij te zijn met de drempels. "Uit de buurt krijgen we al enkele jaren te horen dat men zich zorgen maakt om de veiligheid van bewoners en hun kinderen. Soms kun je klachten meteen oppakken, maar dit vergde meer tijd", aldus Wolthers.

In 2020 al aanpassingen

In december 2020 werden de hofjes al 30 kilometer-zones. Toen werden er borden geplaatst en de belijning aangepast. Nu plaatst de gemeente verkeersdrempels. Hiervoor heeft de gemeente bij het Rijk 700.000 euro subsidie gekregen.

Het gaat om de hofjes: Aminiushof, Augustinushof, Calvijnhof, Comeniushof, Janseniushof, Luthershof, Menno Simonszhof. Spinozahof en Theresiahof en de volgende lanen: Erasmuslaan, Willibrordeslaan, Ludgeruslaan, Kloosterlaan (huisnummer 130 t/m 216) , Kloosterlaan (naar Augustinus school) en de Johannes Huslaan.

Ook komen er bij de bypass van de rotonde Diependaalselaan - Kerkelandenlaan led knipperlampen in het wegdek. Deze lampen in het wegdek gaan knipperen als een fietser nadert om over te steken. Zo worden automobilisten beter gewaarschuwd voor overstekende fietsers.


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Hilversum via Facebook!
Wil je rechtstreeks het laatste nieuws, activiteiten en P2000-meldingen door hulpdiensten uit Hilversum ontvangen? Klik hier om ons te volgen op Facebook! Ook kun je ons volgen via Twitter en Instagram.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.