Er is storm op komst. Het KNMI heeft voor de naderende storm die de naam 'Dudley' draagt, voor het gehele land vanaf woensdagavond code geel afgekondigd. De storm neemt onder meer windstoten met zich mee.

Volgens het KNMI kunnen er landinwaarts windstoten voorkomen tot 90 kilometer per uur, ook bevat de storm veel neerslag.

Code geel is in regio Noord-Holland van kracht vanaf woensdagavond 18.00 uur, naar verwachting neemt de storm in de loop van donderdag af en wordt code geel donderdagmiddag om 15.00 uur weer opgeheven.

Ook vrijdag storm

Komende vrijdag wordt er ook een storm verwacht, waarbij er opnieuw rekening moet worden gehouden met zware windstoten. De wind is dan wel iets krachtiger dan woensdag en donderdag, er kunnen vrijdag namelijk landinwaarts windstoten voorkomen tot 100 kilometer per uur.

Ook belooft het vrijdag een kletsnatte dag te worden. Vooralsnog heeft het KNMI geen weeralarm ingesteld voor vrijdag, gezien er een kleine kans is dat de storm Nederland over zal slaan.

Weerbeeld rest van de week en volgende week

Net als de winterse maanden tot nu toe, is het weerbeeld ook deze week erg zacht. De temperatuur schommelt rond de 12 graden. Ook komend weekend wordt er regen verwacht.

Volgende week worden er opklaringen verwacht waarbij de zon zich ook geregeld zal laten zien, de temperatuur zal niet hoger uitkomen dan 10 graden - maar ook niet lager uitkomen dan 3 graden (in de nachten).


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Hilversum via Facebook!
Wil je rechtstreeks het laatste nieuws, activiteiten en P2000-meldingen door hulpdiensten uit Hilversum ontvangen? Klik hier om ons te volgen op Facebook! Ook kun je ons volgen via Twitter en Instagram.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.